Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rosszindulatú Android alkalmazásokat hirdetnek a Facebook-on

Rosszindulatú Android alkalmazásokat hirdetnek a Facebook-on A McAfee által felfedezett adware kampány alkalmazásait Facebook hirdetésekkel népszerűsítik, amelyek androidos rendszertisztító- és optimálizáló alkalmazásnak adják ki magukat a Play Store-on.

Az alkalmazásokból hiányzik az összes ígért funkció, helyettük reklámokat jelenítenek meg, és igyekeznek minél tovább rejtve maradni a felhasználók elől. Ennek érdekében folyamatosan változtatják nevüket és ikonjaikat. Például olyan eset is, hogy a „Beállítások” nevet a Play Store ikonjával jelenítik meg.

Az adware alkalmazások a Contact Provider Android komponenssel élnek vissza, ami lehetővé teszi az eszköz és az online szolgáltatások közötti adatátvitelt. Az alrendszer minden alkalommal meghívásra kerül, amikor új alkalmazás települ az eszközre. Ezt a reklámprogramok felhasználják a hirdetésmegjelenítési folyamat elindításához, így a felhasználók számára úgy tűnhet, mintha a reklámokat az újonnan telepített alkalmazások jelenítenék meg. A McAfee kutatói azt is elárulták, hogy a felhasználóknak nem is kell elindítaniuk az alkalmazást, hogy az reklámokat jeleníthessen meg számukra, ugyanis azok automatikusan is elindulnak a fertőzött eszközökön. Sőt, amint bezárásra kerülnek a folyamatok, azonnal újraindulnak.

Az applikációk a következők:

Junk Cleaner, EasyCleaner, Power Doctor, Super Clean, Full Clean -Clean Cache, Fingertip Cleaner, Quick Cleaner, Keep Clean, Windy Clean, Carpet Clean, Cool Clean, Strong Clean, Meteor Clean,

Bár az alkalmazások időközben már eltávolításra kerültek a Play Store-ból, azoknak a felhasználóknak, akik telepítették a fent felsorolt appok valamelyikét, manuálisan kell eltávolítaniuk az eszközükről.

forrás: nki.gov.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Android